Tadic hekelt kunstgras in Venlo

Tadic aan de bal in Venlo

Tadic aan de bal in Venlo © VI Images

Er kon nauwelijks een glimlachje af bij Dusan Tadic na de eenvoudige uitzege van Ajax bij VVV-Venlo (1-4). „Dit kunstgras is niet goed voor het Nederlands voetbal”, mopperde de aanvoerder van de bezoekers uit Amsterdam. „Daar is echt niemand mee geholpen.”

Redactie

„Het is zo anders voetballen, dat maak je Europees ook niet mee”, stelde Tadic. „VVV verdedigde goed en met heel veel man”, vervolgde Tadic. „Dan is het al moeilijk om daar doorheen te komen. Maar op dit kunstgras is het dan nog lastiger. Gelukkig maakten we voor rust nog de 1-0. Dan weet je dat het makkelijk wordt. Dan vallen vaak die tweede en derde treffer ook wel en dan is het beslist.”

Lees ook: VVV in eigen Koel geen partij voor Ajax: 1-4

„Nu kunnen we aan de wedstrijd van APOEL Nicosia gaan denken”, doelde Tadic op het uitduel van dinsdag in de play-offs voor een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League. „Ajax moet naar de Champions League, daar horen we thuis.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee