Maastricht veruit favoriet in Geen-Stijlpoll over songfestival

Print
Maastricht veruit favoriet in Geen-Stijlpoll over songfestival

Een impressie van hoe het MECC de zaal wil inrichten voor het Songfestival. Afbeelding: MECC

Maastricht / Itteren -

Maastricht is verreweg de beste kandidaat voor het songfestival. Dat vinden althans de lezers van website GeenStijl.

In een poll krijgt de Limburgse hoofdstad ruim drie keer zoveel stemmen als de concurrent Rotterdam. Van de 3768 stemmers vinkten 2904 mensen Maastricht aan, tegen 864 Rotterdam.

Lees ook: ‘Songfestival in Maastricht is net als het WK voetbal in Qatar: belachelijk’

De ludieke mini-enquête is een reactie op een recent opiniestuk in de Volkskrant van Mark van Ostaijen, Rotterdammer en bestuurssocioloog aan de Universiteit Tilburg. Daarin betoogt Van Ostaijen dat een songfestival in Maastricht net zoiets is als een WK voetbal in Qatar. ‘Het kán wel, maar het is vrij belachelijk’, aldus de wetenschapper, die als een van de pluspunten van Rotterdam de ‘Randstedelijke bereikbaarheid’ noemt.

Beste kandidaat

De lezers van GeenStijl denken er duidelijk anders over, net als het weblog zelf. In het begeleidende artikel wordt Maastricht juist aangeprezen als de beste kandidaat: ‘Wij zien juist niet waarom Maastricht niet overduidelijk de beste stad is voor het VERBROEDERENDE liedjesfestival met geopolitieke grondtoon van cultuurburen en / of narrig nabuurschap’. Het artikel van Van Ostaijen wordt een ‘grote bolus van opiniepoep’ genoemd.

Lees ook: NPO positief over MECC: ‘Je zou hier een mooi festival kunnen neerzetten’

‘Wij zouden het wel weten. Gewoon een grote tent op het Vrijthof, pauzemuziek door André Rieu en iedereen een stuk vlaai met een vlaggetje er in. Hup Maastricht!’, besluit de redactie.

Reacties

De lezersreacties onder de poll zijn vermakelijk. ‘Pleurt maar een eind op naar Maastricht met die faggotparade’, meldt de een. ‘Prima, hoe verder van Nederland vandaan hoe beter’, schrijft een songfestivalhater. En één reaguurder heeft een voorstel: ‘Hoe heet de burgemeester van Maastricht eigenlijk? Nou ja, laat die persoon maar een bokswedstrijd houden met Aboutaleb. De winnaar organiseert het songfestival’.