Fortuna met lege handen na spectaculair en doelpuntrijk waterballet

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Fortuna heeft zondagmiddag in een spectaculair duel verloren van Willem II: 2-3. De Sittardenaren waren een groot deel van de wedstrijd beter, maar gaven het duel in het tweede deel van de eerste helft met drie tegendoelpunten uit handen.

Fortuna begon ijzersterk in eigen huis op een kletsnat (vooral aan de zijkanten bleef de bal veelvuldig liggen) veld. In tegenstelling tot de eerste weken werden er nu wel duels gewonnen en bovenal drang naar voren. Het resulteerde al snel in een grote kans voor Karjalainen, maar die raakte enkel het zijnet.

Overwicht
Het overwicht bleef en even later was Damascan wel trefzeker. Met een fraaie stift liet hij de Willem II-doelman kansloos. De 1-0 bleek voor Fortuna het sein om gas terug te nemen. Dat brak de Sittardenaren flink op.

Fortuna ontsnapte in eerste instantie nog aan de 1-1, maar nog voor rust stond er toch 1-3 op het scorebord. Vrousai en Pavlidis mochten geheel vrijstaand raak koppen, tussendoor scoorde Pavlidis ook nog van elf meter.

Lees ook: Vitalie Damascan toont zijn klasse op het veld

Gelijkmaker
Na rust gooide Fortuna de schroom volledig van zich af en ging de ploeg op zoek naar doelpunten. Nadat Damascan knap de 2-3 maakte ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Sambou, opnieuw Damascan en Ninaj waren er heel dichtbij, maar konden het net steeds net niet vinden waardoor Willem II uiteindelijk toch de volle drie punten pakte.