Vitalie Damascan toont zijn klasse op het veld

Print
Vitalie Damascan toont zijn klasse op het veld

Damascan stift de bal over de Willem II-doelman. Afbeelding: VI Images

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Hij kwam de afgelopen twee weken nog nauwelijks in het stuk voor, maar zondag liet Vitalie Damascan met twee goals dan toch zien dat hij wel degelijk kan voetballen.

De stift bij de 1-0 verraadde zijn klasse en de 3-2 in de tweede helft was al minstens zo fraai. Een echte spitsengoal bovendien. Een voorkeur voor een van de twee goals had Damascan niet. „Al is het van een meter, voor mij is het gewoon belangrijk om te scoren. Hoe maakt niet uit.”

Lees ook: Fortuna met lege handen na spectaculair en doelpuntrijk waterballet

Tijd nodig

Toch deed het hem wel zichtbaar goed dat hij er twee binnenschoot. „Ik ben heel teleurgesteld over het resultaat, maar heel erg blij met deze twee goals. Ze geven me zelfvertrouwen.” Dat had hij ook wel even nodig na de eerste twee weken, waarin de Moldaviër exact nul kansen kreeg. „We hebben even tijd nodig. Om elkaar te leren kennen en begrijpen. Maar dat gaat al steeds beter.”

De aanvaller vond ook dat zijn ploeg meer had verdiend. „In de tweede helft hebben hun één kansje gehad, wij wel vijf. Maar het gaat beter. Dat is positief.”

Bekijk hier de derde aflevering van Komt dat Schot:

Video: De Limburger