IJsselmeer

Lisa Dreesens klopt Beckers bij NK marathonzwemmen

Print
Lisa Dreesens klopt Beckers bij NK marathonzwemmen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Lisa Dreesens heeft de 50ste editie van de IJsselmeermarathon gewonnen. De Venrayse klopte na een zinderende strijd -die gold als NK marathon- provinciegenote Janina Beckers uit Echt.

Tijdens de tocht van ruim 22 kilometer -met flinke golfslag- was Beckers na een matige start aangewezen op een inhaalrace. Na zo’n vijftien kilometer achterhaalde ze Dreesens, maar die bleek aan het einde meer over te hebben en pakte de Nederlandse titel. Vorige week op het NK open water in Heerjansdam (10 kilometer) was de volgorde nog andersom.

Beide Limburgse vrouwen finishten in Medemblik net onder de zes uur en waren ruim een half uur sneller dan de eerste Nederlandse man. Maikel van der Linden uit Meerssen leek lang op weg naar de Nederlandse titel bij de mannen, maar moest voortijdig opgeven. Hij was zeker niet de enige: bijna de helft van de deelnemers haalde de finish niet.

Oud-olympisch kampioen Maarten van der Weijden werd bij zijn eerste lange wedstrijden na zijn geslaagde Elfstedentocht vierde bij de mannen, in iets minder dan zesenhalf uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen