Lasershow bij kermis in Nederweert

Print
Lasershow bij kermis in Nederweert

Kermisplezier in Nederweert. Afbeelding: Ruben Kessels

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Nederweert staat van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus in het teken van de jaarlijkse kermis. Behalve met de attracties en een horecaprogramma kan dit jaar worden kennisgemaakt met de nieuwe burgemeester Birgit Op de Laak. Daarnaast viert de prikkelarme kermis het eerste lustrum. De kermis sluit voor het eerst af met een lasershow.

Tijdens de kermisdagen staan de attracties en kramen opgesteld op de Geenestraat, het Raadhuisplein en de parkeerplaats naast het gemeentehuis aan de Burg. Hobusstraat. Vrijdag 23 augustus is er een ‘Fright night’ en Eurokortingsavond. De kermisattracties draaien op vrijdag vanaf 18.00 uur. Zaterdag 24 augustus verricht wethouder Koolen, in aanwezigheid van burgemeester Op de Laak, de officiële opening van de kermis om 14.00 uur bij de Autoscooter. Zondag 25 augustus staat een familiedag gepland vanaf 13.00 uur. Zowel kermiszondag als -maandag staat de nieuwe burgemeester van 16.00 tot 17.00 uur bij de oliebollenkraam om met inwoners van Nederweert een praatje te maken. Wie liever met de burgemeester kennismaakt buiten het kermisgedruis kan zich inschrijven voor een Tukking & Talking tochtje. Maak een rondje door Nederweert met de burgemeester in een tuk tuk. De ritten vinden plaats tussen 17.00 en 20.00 uur, starten vanaf het Raadhuisplein en duren tien minuten. Aanmelden kan vóór vrijdag 23 augustus door een mailtje te sturen naar bestuurssecretariaat@nederweert.nl

Kermismaandag is ook de dag van de kermisloterijen. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de Autoscooter en worden verzorgd door Clown Desalles. Om 18.00 uur is de kinderloterij en om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij bekendgemaakt.

Dinsdag 27 augustus viert de prikkelarme kermis het eerste lustrum. Wethouder Cuijpers opent om 13.00 uur de prikkelarme kermis bij de Pusher op het Raadhuisplein. De middag is speciaal voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met fel licht en harde muziek. Voor de prikkelarme kermis zijn dit keer cliënten van PSW, de gasten van de Zonnebloem, bewoners van zorgcentrum St. Joseph en de kinderen van PGZ met hun begeleiders uitgenodigd.

De kermis wordt dit jaar niet met vuurwerk, maar met een lasershow afgesloten. Hiervoor wordt de parkeerplaats aan de Loverstraat op dinsdag tijdelijk afgesloten.