Toneelstuk van Hugo Claus in Theaterboerderij Boeket

Print
Toneelstuk van Hugo Claus in Theaterboerderij Boeket

De grenzen tussen spel en werkelijkheid vervagen tijdens ‘Pas de Deux’ Afbeelding: Theatergroep Zierik

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Na positieve reacties op het theaterstuk ‘Pas de deux’ van Hugo Claus door Theatergroep Zierik, heeft het theatergezelschap besloten om het stuk ook in andere theaters te spelen. Zaterdag 7 september is ‘Pas de Deux’ te zien in Theaterboerderij Boeket, aan de Rosselsweg 3 in Nederweert. Aanvang 20.30 uur.

Het publiek is tijdens ‘Pas de Deux’ aanwezig in het repetitielokaal van een schouwburg. Een bekende acteur en een jonge populaire actrice, die vroeger samen een liefdesrelatie hadden, moeten een zeer romantische scène repeteren uit een bekend toneelstuk. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ondanks de aanwezigheid van een derde persoon, de technicus, loopt de repetitie danig uit de hand; steeds weer komen bij de spelers de oude gevoelens, verlangens en frustraties naar boven en vermengen zich met de teksten van het toneelspel. Steeds verder ook vervagen de grenzen tussen spel en werkelijkheid. Zo ontstaat een verwarrend en spannend toneelspel; komisch en soms choquerend.

‘Pas de deux’ staat onder regie van Cees Möhlmann, met spel van Mels Hoogenboom, Tamara van As en Justin Troost. Kaartjes zijn online te koop.