Avond4Daagse Altweerterheide in teken van ‘plekken van plezier’

Print
Avond4Daagse Altweerterheide in teken van ‘plekken van plezier’

Het verhaal van ‘de Hei’ komt tot leven tijdens de Avond4Daagse. Afbeelding: Avond4Daagse Altweerterheide

Altweerterheide -

Traditiegetrouw staat in de laatste week van augustus de Avond4daagse in Altweerterheide op de agenda. Wandelaars zijn van dinsdagavond 27 tot en met vrijdag 30 augustus welkom in het Groene Hart van Weert. Tijdens de wandelingen wordt het ‘verhaal van de Hei’ via luchtige pop up acts tot leven gewekt. Dit jaar draait het om ‘plekken van plezier’.

Naast het wandelplezier draait de Avond4Daagse om verbindingen en speels gebrachte verhalen. Van sport, muziek en ontspanning. Van sprokkel en smokkel. Van handel en wandel. Van de turf, schapen, plaggen, hout en honing tot de illegale productie van jenever en andere ‘grensgevallen’. Maar het is ook het verhaal van de grond naar de mond. Van dagloners, voerlieden, boeren en een molen. Van ‘tegenliggers’ met nieuws en nieuwe roddels. Met een verdwaalde vogelaar, een konijn, een schutterszestal, vlaai, een ‘haarteut’ en stads volk ‘op de borrel buiten’. Elke avond komen de wandelaars op plekken die doorgaans niet toegankelijk zijn. Deelnemers krijgen op deze wijze een ander beeld van het groen, de geschiedenis en de glans van dit deel van Weert. men kan kiezen uit routes van 6 of 10 km. De starttijd is tussen 18.00 en 19.00 uur bij De Paol aan de Bocholterweg 136 in Altweerterheide.

De deelnamekosten bedragen zes euro. Bij voorkeur inschrijven vooraf met een mailbericht met de namen van de deelnemers aan p.zon@ziggo.nl Het inschrijfgeld kan worden overgemaakt naar bankrekeningnummer NL40 RABO 0310 9825 96 ten name van PHHG Mols. Inschrijven kan ook bij aanvang van de Avond4daagse in de Paol. Meer informatie is hier te vinden.