Extra zomeruitstapje voor bewoners van Sint Elisabeth

Print
Extra zomeruitstapje voor bewoners van Sint Elisabeth

Het nostalgische snoepwinkeltje in het Boerenbondsmuseum bracht bij de bezoekers herinneringen naar boven. Afbeelding: Stichting Vrienden van Sint Elisabeth

Haelen -

De bewoners van Sint Elisabeth in Haelen werden donderdag verrast met een extra uitstapje door de Stichting Vrienden van Sint Elisabeth. Met een bezoek aan het Boerenbondsmuseum in Gemert gingen de deelnemers een middag terug in de tijd.

Ondanks dat veel familie, mantelzorgers en vrijwilligers in de zomermaanden genieten van een vakantie, slaagde de stichting er toch in om het uitstapje georganiseerd te krijgen. Met een bus werd met 47 deelnemers koers gezet naar Gemert voor een feest van herkenning. Bij aankomst genoten de aanwezigen eerst van een uitgebreide lunch. Aansluitend leidde een gids leidde de groep door het museum waar veel te zien was over vroeger. Het museum is onder andere ingericht met oude ambachten zoals een smederij, een weverij, een schooltje en een nostalgisch snoepwinkeltje. Tegen de avond ging het gezelschap met nieuwe herinneringen terug naar Haelen, waar in het Middelpunt de dag nog even de revue passeerde.