Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Inwoners van Meers maken zelf plan voor groene oase op locatie van oude basisschool

Inwoners van Meers maken zelf plan voor groene oase op locatie van oude basisschool

Vijf leden van de werkgroep bij het schooltje: (vlnr.) Rick Novak, Miryam Cuypers-Ploem, Sannika Brouns, Pierre Stakenborg en Peter Claessen. Afbeelding: Mitchell Giebels

Meers -

Het lege basisschooltje aan de Kloosterstraat in Meers moet een groene multifunctionele oase worden. Een plan vanuit de omgeving wordt binnenkort aan de gemeente Stein aangeboden.

Opsteller van het plan is de Werkgroep herbestemming leegstaand schoolgebouw Meers. Deze werd in oktober 2017 opgericht tijdens de jaarlijkse dorpsavond, belegd door DOP Meers. Er werd door de tachtig aanwezige dorpsgenoten gebrainstormd over een nieuwe invulling, wat daarna via sociale media doorging.

Opties

Op tafel kwamen drie serieuze opties voor herbestemming. Een combinatie van zorg en wonen werd het hoogst genoteerd, gevolgd door multifunctioneel gebruik van het gebouw als aanvulling op al ...