Goede Doelen Week

Ruime keuze bij gezamenlijke collecte

Print
Ruime keuze bij gezamenlijke collecte

De tweede Goede Doelen Week staat in Ottersum voor de deur.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Het collectief doneren aan landelijke fondsen krijgt steeds meer voet aan de grond. In veel dorpen en steden is de Goede Doelen Week inmiddels een gebruik. In Ottersum staat de gezamenlijke collecteweek voor het tweede jaar in de startblokken. Inwoners uit het Gennepse kerkdorp ontvangen eind volgende week de envelop met donatieijst, die na het weekend opgehaald wordt door de vrijwilligers.

De keuze uit de diverse goede doelen is ditmaal aangevuld met het Diabetes Fonds. Daardoor kunnen Ottersummers hun donaties verdelen over dertien fondsen. Het thema voor de tweede Ottersumse Goede Doelen Week is U geeft toch ook? Op de uitgereikte lijst kunnen zij de hoogte van het af te dragen bedrag invullen. Uitleg hierover wordt in de op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus bezorgde envelop bijgevoegd. Na het weekend, van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september worden de bescheiden en het totaalbedrag huis aan huis opgehaald. Dat gebeurt met emmers waarop het logo van de Goede Doelen Week Ottersum duidelijk zichtbaar is. Er bestaat ook de mogelijkheid de donatie via de bank over te maken.

De dertien fondsen zijn Alzheimer Nederland, het Diabetes Fonds, de Hartstichting, de Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, het Longfonds, de Nederlandse Brandwonden Stichting, de Nierstichting, het NSGK, het Nationaal MS Fonds, het Prinses Beatrix Spierfonds, ReumaNederland en het Rode Kruis.