Heerlense automobilist met 12 keer te veel op binnen enkele uren opnieuw betrapt

Print
Heerlense automobilist met 12 keer te veel op binnen enkele uren opnieuw betrapt

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht-Airport / Heerlen / Hoensbroek -

Een dronken Heerlenaar wiens rijbewijs afgelopen zaterdag was ingevorderd omdat hij in kennelijke staat bijna een ongeluk veroorzaakte, is enkele uren na zijn aanhouding opnieuw achter het stuur betrapt.

Dat meldt de Koninklijke Marechaussee op Facebook.

Aanrijding

De 28-jarige man veroorzaakte op de vroege ochtend bijna een aanrijding met een vrachtwagen op de Europalaan bij Maastricht Aachen Airport. Twee getuigen pakten daarop zijn autosleutel af, omdat ze vermoedden dat de man gedronken had.

Dat bleek overduidelijk uit onderzoek dat de gewaarschuwde marechaussee deed: als beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar een rijbewijs) mocht hij maximaal 0,2 promille alcohol in zijn bloed hebben. Hij had echter twaalf keer meer alcohol in zijn bloed dan toegestaan. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod.

Opnieuw

Dat weerhield de man er echter niet van om opnieuw achter het stuur te kruipen. Later op de ochtend zagen marechaussees hem namelijk weer rijden in zijn auto in de buurt van het vliegveld.

Ze hielden hem voor de tweede keer die dag aan, nu op verdenking van rijden onder invloed van alcohol, rijden tijdens een rijverbod en rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Uit een ademanalyse bleek dat hij nog steeds te veel alcohol in zijn bloed had.

De man moet zich binnenkort voor beide gevallen verantwoorden voor de rechter.