Directeur Hoppenbrouwers weg bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg

Print
Directeur Hoppenbrouwers weg bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Serge Hoppenbrouwers is niet langer directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). De Raad van Commissarissen heeft zijn arbeidsovereenkomst beëindigd vanwege ‘een verschil van inzicht over de strategie van OML’.

Hoppenbrouwers trad begin 2018 aan als opvolger van Tilman Schreurs, die moest vertrekken na zijn veroordeling in de strafzaak tegen Jos van Rey. Volgens Leo Urlings, voorzitter van de Raad van Commissarissen van OML is er gedurende het directeurschap van Hoppenbrouwers een verschil van inzicht ontstaan over de toekomst van OML en de samenwerkingsverbanden die er al dan niet aangegaan moeten worden.

Inzicht

„Tijdens een aandeelhoudersvergadering vorige week is het besluit genomen en is Arnold Cox, de huidige controller, tot interim-directeur benoemd. Er bestonden zakelijke verschillen van inzicht met Serge Hoppenbrouwers die uiteindelijk hiertoe hebben geleid.” Urlings wil niet dieper ingaan op de vraag wat het verschil van inzicht betrof. Hoppenbrouwers zelf laat in een reactie weten niets te willen zeggen over zijn vertrek.

Gemeenten

OML is het grondbedrijf van de gemeenten Roermond, Roerdalen, Echt-Susteren, Leudal en Maasgouw. De ontwikkelingsmaatschappij houdt zich bezig met renovatie van bedrijventerreinen en het binnenhalen van bedrijven. Daarnaast verleent de organisatie handen- spandiensten aan de aandeelhoudende gemeenten.

Het vertrek van Hoppenbrouwers heeft volgens Urlings geen gevolgen voor de projecten die op dit moment lopen, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van Zevenellen bij Buggenum. „De projecten worden uitgevoerd door teams van mensen en daar verandert niets in. In september is er een nieuwe aandeelhoudersvergadering waarin over de toekomstige strategie zal worden gesproken. Op dit moment zijn we nog geen nieuwe directeur aan het werven.” Voor wat betreft een afkoopsom voor Hoppenbrouwers wil Urlings niets meer zeggen dan dat er ‘aan de wettelijke eisen wordt voldaan’.

Raadsvragen

De LVR-fractie in de Roermondse gemeenteraad heeft inmiddels aan het college van B en W van Roermond opheldering gevraagd over het vertrek van de OML-directeur. Ook wil de fractie weten waarom de gemeenteraad niet actief is geïnformeerd over het ontslag van Hoppenbrouwers.