‘Artistiek naakt’ van Geleense kunstenaar in binnenstad Maastricht

Print
‘Artistiek naakt’ van Geleense kunstenaar in binnenstad Maastricht

Afbeelding: Harry Heuts Photography

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Maastricht / Itteren -

Een niet-alledaags verschijnsel maandagochtend in de binnenstad van Maastricht. Op verschillende plekken fotografeerde de Geleense kunstenaar Edwin IJpeij model Joy Draiki. Naakt.

IJpeij wil naar eigen zeggen het ‘absurde taboe op sensualiteit en naaktheid doorbreken’ en de kracht van de vrouw laten zien. Het naakt staat volgens hem voor het zuivere, eerlijke en kwetsbare. Ook moet het initiatief Maastricht op de kaart zetten als cultuurstad.

Het ervaren Bussumse model Joy Draiki ging al vaker in het openbaar voor de camera uit de kleren, onder meer in Londen, Parijs, Berlijn en New York.

Lees ook: Zo onopvallend mogelijk naakt onder de Servaasbrug in Maastricht

‘Artistiek naakt’ van Geleense kunstenaar in binnenstad Maastricht
Foto: Harry Heuts Photography

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen