Bij EHC in Hoensbroek staat de G in G-voetbal voor genieten

Print
Bij EHC in Hoensbroek staat de G in G-voetbal voor genieten

De bank van de G-selectie van EHC juicht na een doelpunt tegen het eerste elftal. Afbeelding: EHC/Heuts

Hoensbroek / Heerlen -

Jos Linsen zit namens het G-voetbal in het bestuur van voetbalclub EHC/ Heuts in Hoensbroek. Donderdag speelt deze afdeling tegen het eerste, dat hoofdklasse speelt.

De G in G-voetbal staat bij EHC voor genieten in plaats van gehandicapt. Een bewuste keuze?

„Om te beginnen staat de G in G-voetbal niet voor gehandicapt. Dat is een wijdverbreid misverstand. Toen men in Nederland begon met G-voetbal hebben ze de eerste vrije letter in het alfabet gepakt. Bij de jeugd liepen de categorieën tot en met de F’jes, dus werd het de letter G. Bij EHC hebben we daar genieten van gemaakt, want daar draait bij ons alles om.”

Donderdag spelen zij tegen het eerste. Kijken ze daar naar uit?

„Ja, het is een jaarlijkse wedstrijd en het is voor veel G-spelers een hoogtepunt uit het seizoen. We vinden het belangrijk dat we op deze manier twee afdelingen binnen de vereniging met elkaar verbinden. We willen ook laten zien dat bij EHC iedereen welkom is.”

Het eerste van EHC speelt op hoog niveau. Kunnen de G-voetballers een beetje meekomen?

„Natuurlijk is EHC 1 de betere ploeg en als ze zich 100 procent zouden geven, was het een ongelijke strijd. Maar wij hebben ook onze methoden om het verschil gelijk te trekken. We beginnen elf tegen elf, maar in de tweede helft smokkelen we altijd een paar extra spelers het veld in. Het leidt meestal tot een nipte overwinning voor het G-team.”

En wordt die overwinning na afloop nog gevierd?

„Na afloop van de wedstrijd staat er nog een gezamenlijke derde helft in de kantine op het programma. Daarin beschouwen de spelers na met een hapje en een drankje. We denken eraan om pizza te laten komen. Dat is ook de G van genieten.”

De wedstrijd EHC 1 – EHC G wordt donderdag 22 augustus om 19:30 uur op sportpark de Dem in Hoensbroek gespeeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen