Netflix killer Disney+ vanaf november in Nederland beschikbaar

Print
Netflix killer Disney  vanaf november in Nederland beschikbaar

Afbeelding: ANP Kippa

Nederland krijgt als een van de eerste landen toegang tot Disney+,de streamingdienst van Disney. Vanaf 12 november is de dienst in Nederland te ontvangen, net zoals in de Verenigde Staten en Canada. Het is een antwoord op on-demandplatforms als Netflix. Disney gaat lager zitten met de abonnementsprijs.

Abonneezender Disney+, waarop oude en nieuwe films, amusementsprogramma’s en televisieseries van de amusementsgigant te zien zijn, kost 69,99 euro per jaar (of 6,99 euro per maand). Dat is een euro per maand goedkoper dan het basisabonnement van de concurrent.

Voor de eventuele Nederlandse geïnteresseerden heeft het moederbedrijf, The Walt Disney Company, met ingang van maandag op Facebook, Twitter en Instagram een informatiepagina ingesteld met meer informatie over registratie en programmering.

Breed scala aan producties

Disney+ biedt behalve uit de eigen filmbibliotheek van Disney een breed scala aan producties van de dochterbedrijven, zoals Pixar, Marvel, LucasFilm (Star Wars) en National Geographic. Ook het archief van de onlangs ingelijfde filmmaatschappij 20th Century Fox komt beschikbaar voor de streamingdienst. Zo zijn dertig seizoenen van de animatieserie The Simpsons al in de programmering opgenomen.

Bioscoophits

Andere titels die Disney+ al heeft aangekondigd zijn: de televisieseries The Mandalorian, High School Musical: The Musical: The Series, De wereld volgens Jeff Goldblum en Encore.

Disney zal nieuwe films in eerste instantie via streaming beschikbaar stellen wanneer deze uit de bioscoop zijn verdwenen. De entertainment­gigant belooft een snelle doorlooptijd. Recente films zoals Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker zijn straks meteen bij de lancering te zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen