Trainen voor loodzware trappenmarathon in Landgraaf

Print
Trainen voor loodzware trappenmarathon in Landgraaf

Afzien op de Wilhelminaberg. Afbeelding: Peter Schols

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum -

Kinderen met een beperking kunnen onder deskundige begeleiding trainen om op 5 oktober mee te doen aan de trappenmarathon in Landgraaf. Die wedstrijd wordt voor de vijfde keer gehouden.

Tijdens deze marathon gaan de deelnemers 42 keer de Wilhelminaberg op, oftewel 42 maal 508 traptreden. Het streven is om 42 jongens en meisjes met een beperking te vinden die dat elk één keer doen. De training gebeurt onder verantwoordelijkheid van onder meer de Fysio Factory in Heerlen.

De activiteit is een initiatief van Iedereen Kan Sporten Parkstad, een samenwerkingsverband van de gemeente Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Brunssum dat aandacht vraagt voor sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen