Installatie

Nieuwe burgemeester Nederweert gaat in Ospel wonen

Print
Nieuwe burgemeester Nederweert gaat in Ospel wonen

Birgit Op de Laak krijgt de burgemeestershamer overhandigd door CDA-raadslid Charlot Koppen, voorzitter van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Nederweert. Afbeelding: De Limburger

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De nieuwe burgemeester van Nederweert gaat in Ospel wonen waar ze met haar man een bouwkavel heeft gekocht, zo heeft Birgit Op de Laak tijdens haar installatie bekendgemaakt.

Op de Laak was sinds 2010 wethouder in Horst aan de Maas waar ze daarvoor ook negen jaar in de gemeenteraad zat. Op 22 mei is ze als burgemeester benoemd en maandagavond is Op de Laak geïnstalleerd. „Met de benoemingen van Petra Dassen in Kerkrade en Birgit Op de Laak in Nederweert is 36 procent van de Limburgse burgemeesters al een vrouw”, stelde gouverneur Theo Bovens, refererend aan het recente nieuws dat het aantal vrouwelijke burgemeesters in Nederland nog nooit zo hoog is geweest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen