Muziek en cultuur

Dubbelprogramma op laatste SumMmertime zaterdag

Print
Dubbelprogramma op laatste SumMmertime zaterdag

Straf verzorgt zaterdag het slotakkoord van SumMmertime 2019 in Gennep.

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer / Groesbeek -

De tijd vliegt… Niersstad Gennep maakt zich op voor de tiende en laatste SumMmertime zaterdag van het seizoen. Op de Markt in Gennep wordt een middag- en avond programma geboden.

Tijdens het middagprogramma is de band Cash on Delivery (COD) te gast. Deze country/americana band bouwde in Europa een uitstekende naam op. Als zelfstandige band, maar ook als vakkundige begeleiders van internationale country-artiesten als Heather Myles, Pam MacBeth en Jodi Harms. In het verleden maakten zangeressen als Ilse De Lange, Rachel Kramer en Jacky deel uit van COD.

’s Avonds geniet het publiek van de muziek van de in Brazilië geboren Ray Romijn en de Bossche band Straf. Ray Romijn speelt van 20.00 tot 21.00 uur eigen werk en blues, rock ’n roll en jazz covers van artiesten uit de jaren ‘50 en ‘60 vorige eeuw. Het slotakkoord op SumMmertime is voor Straf, dat een mestizo à la Mano Negra en Les Negresses Vertes speelt. De muziek is geïmporteerd naar het geografische én muzikale midden tussen Rowwen Hèze, de Kift en Jacques Brel. Straf bestaat uit zeven gepokt en gemazelde muzikanten die hun muziek het liefst omschrijven als ‘polderpolka’.

Nog een keer geniet het publiek op de Markt van de zomerse klanken in de openlucht. De organisatie van SumMmertime bergt vervolgens de spullen op. Wat blijft zijn de herinneringen, én de wetenschap dat over tien maanden weer een nieuwe reeks zal volgen.