Jong VVV opent met nederlaag, Jong Roda pakt eerste punt

Print
Jong VVV opent met nederlaag, Jong Roda pakt eerste punt

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Kerkrade / Eygelshoven -

Jong VVV heeft maandagavond de eerste wedstrijd in de beloftencompetitie verloren. Op bezoek bij Jong RKC ging de ploeg van coach Jordy Reneerkens met 3-1 onderuit. Jong Roda JC behaalde in de tweede wedstrijd het eerste punt, door een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht.

Jong RKC kwam na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Dylan Seijs: 1-0. VVV wist snel terug te komen via Samuel Scheimann, 1-1, maar kwam op slag van rust weer op achterstand: 2-1. Twintig minuten voor tijd maakte Dylans Seijs zijn tweede van de avond en besliste hij de wedstrijd. ,,We kregen vervolgens nog twee dikke kansen op de aansluitingstreffer, maar we lieten het na om terug te komen. Ik vond daarnaast dat we te makkelijk de doelpunten tegen hebben gekregen”, aldus Jong VVV-coach Jordy Reneerkens. Naast Samuel Scheimann deden de eerste elftalspelers Tristan Dekker, Johnatan Opoku en Haji Wright mee bij Jong VVV.

Roda JC kwam vlak voor de pauze op een 1-0 voorsprong door Anisse Brrou. In de tweede helft verzuimde Roda JC de vele kansen om te zetten in doelpunten. Tien minuten voor tijd miste Tiemen Wijnen een strafschop voor Roda JC, nadat Jimmy Vijgen onderuit was gehaald.

Luister naar een nieuwe aflevering van onze voetbalpodcast:

‘Een voetbalweekend zonder Ajax, PSV, Feyenoord en AZ slaat nergens op’ | Voetbalpodcast #21. Video: De Limburger