‘Apple TV+ verschijnt in november en wordt duurder dan Disney

Print
‘Apple TV  verschijnt in november en wordt duurder dan Disney

Afbeelding: AFP

Apple zou van plan zijn zijn eigen streamingdienst Apple TV+ in november uit te brengen. De wereldwijde release zou dan beginnen met aanvankelijk een paar films en series. Dat zeggen bronnen binnen het techbedrijf tegen Bloomberg.

Apple TV+ wordt een betaalde dienst om films en series te streamen. De dienst werd eerder dit jaar door onder andere Oprah Winfrey aangekondigd. Naast een bestaand aanbod van films en series maakt Apple ook eigen content.

Lees ook: Netflix killer Disney+ vanaf november in Nederland beschikbaar

De dienst gaat waarschijnlijk 9,99 dollar kosten, al is het niet bekend of de prijs in Nederland ook tien euro wordt of dat die hoger of lager uitvalt. Er wordt in elk geval nu nog niet gesproken over mogelijke combinatieabonnementen met bijvoorbeeld Apple Music of News+. Volgens Bloomberg komt er ook een gratis proefperiode.

De bronnen van Bloomberg zeggen dat Apple TV+ in 150 landen worden uitgerold. Dat zijn er ruim de helft méér dan aanvankelijk werd gezegd, toen Apple nog sprak over honderd landen. Nederland en België worden niet specifiek genoemd als landen, maar met zo’n aantal lijkt het aannemelijk dat de dienst ook hier uitkomt. De Benelux staat ook op de lijst van regio’s waar nieuwe Apple-apparaten als eerst uitkomen.

Strategie

Volgens Bloomberg zou Apple verschillende strategieën overwegen om shows uit te brengen. Daarbij zouden zij de eerste drie afleveringen van sommige programma’s direct beschikbaar maken, en daarna wekelijks een nieuw programma uitbrengen. Dat is een hybride vorm van hoe veel streamingdiensten nu werken; Netflix brengt de meeste shows in één keer volledig uit, maar andere diensten zoals HBO wachten telkens een week met het uitbrengen van nieuwe afleveringen.

Het nieuws volgt kort op de aankondiging dat Disney+ vanaf november beschikbaar is, onder andere in Nederland. Die dienst gaat zeven euro per maand kosten.

Apple heeft een flink aantal namen weten te strikken voor de streamingdienst. Zo gaat regisseur Steven Spielberg een serie maken, maakt Oprah Winfrey een aantal documentaires en komen de Sesamstraat-karakters naar de streamingdienst. Meer informatie wordt verwacht in september, wanneer Apple - vermoedelijk - ook de nieuwe iPhones zal aankondigen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen