Lintje voor Chris Willems uit Ubachsberg

© ANP

Chris Willems heeft zondagmiddag 4 augustus de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen, uit handen van locoburgemeester Ruud Braun van Voerendaal. De uitreiking vond plaats op het huisadres van decorandus, Kerkstraat 47 in Ubachsberg.

Wil Wagenvoort

Sinds 1969 maakt Willems zich verdienstelijk voor de instandhouding van religieus erfgoed in de provincie Limburg. Decorandus is nu een halve eeuw beheerder van de religieuze wegkruisen in de gemeente Voerendaal. Hij adviseert op het terrein van religieus erfgoed in Limburg en verzorgt advies, geeft presentaties en leidt rondwandelingen.

Tussen 2008 en 2012 schreef de inwoner van Ubachsberg een drietal fotopublicaties over wegkruisen en kapellen in Limburg. Tenslotte ondersteunde Willems de gemeente Gulpen-Wittem en de VVV Zuid-Limburg bij de totstandkoming van de brochure ‘Kruistocht op wandelschoenen’.

Vanaf 2012 is hij bestuurslid van de Stichting Kruisen en Kapellen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee