Meer dan honderd Preuvenecards nog ‘op slot’, eerst langs de kassa

Print
Meer dan honderd Preuvenecards nog ‘op slot’, eerst langs de kassa

Tijdens het Preuvenemint van 2017 werd de Preuvenecard voor het eerst gebruikt. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

112 bezoekers aan het Preuvenemint die vooraf een Preuvenecard hadden gekocht, moeten toch nog langs de kassa. Door een foutje zit hun kaart nog op slot, zodat ze er niet mee kunnen betalen.

Zij bestelden vorige maand hun Preuvenecard, het pasje om op het Preuvenemint mee te kunnen betalen, zodat ze niet tijdens het culinaire evenement bij een kassa in de rij hoefden te staan voor een betaalpas.

Monique Smeets van de organisatie beaamt dat het juist vervelend is dat het de vroege bestellers overkomt. „Maar dat heb je niet in de hand.” De 112 klanten hebben bericht ontvangen dat ze zich donderdagavond vanaf zes uur, als het festijn op het Vrijthof van start gaat, kunnen melden bij de informatiestand. „Het is een ingreep van nog geen halve minuut om het foutje in de chip van de kaart te herstellen.” Als tegemoetkoming krijgen de gedupeerden een extra ‘preuvenelap’ op hun pas bijgeschreven.

In totaal zijn 1237 Preuvenecards vooraf online besteld, aldus Smeets. „Het ging alleen om de eerste zending van 112 kaarten. De leverancier lichtte ons in over de fout en herstelde die op de kaarten die nog niet de deur uit waren gegaan.” De organisatie heeft 25.000 Preuvenecards laten maken.

De Preuvenecard vervangt inmiddels voor het derde jaar op rij de Preuvenelap die decennialang dienst deed als het betaalmiddel tijdens de vier culinaire dagen op het Vrijthof. Bij de introductie in 2017 waren er lange wachtrijen bij de kassa’s, omdat veel bezoekers onbekend waren met het gebruik van de pas. Er werden toen extra medewerkers ingezet om uitleg te geven.