Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Diëtist neemt ‘gezonde’ ontbijtgewoontes onder de loep: Donker brood is vaak gemaakt van witte bloem

Diëtist neemt ‘gezonde’ ontbijtgewoontes onder de loep: Donker brood is vaak gemaakt van witte bloem

Geen betere manier om de dag te beginnen dan met een gezond ontbijt. Maar over wat ‘gezond’ precies inhoudt, zijn de meningen nogal verdeeld. Wij vroegen het aan een expert: ,,Start je de dag met een eitje en staat er ’s avonds spaghetti op het menu, dan heb je in principe al te veel op.”

Het ontbijt skippen? Geen goed idee. ,,Tijdens je slaap daalt je basaalmetabolisme, ook wel je rustverbranding genoemd”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist in het universitair ziekenhuis van Antwerpen, het UZA. ,,Ontbijten brengt je metabolisme weer naar een hoger niveau, net als sporten. Wie niet ontbijt, is geneigd om sneller naar tussendoortjes te grijpen én ongezondere keuzes te maken.”

Een ontbijt is dus absoluut belangrijk, maar wat je ’s ochtends het best op je bord kan hebben, valt minder makkelijk ...