Marotteschlager zaterdag gekozen in spiegeltent

Print
Marotteschlager zaterdag gekozen in spiegeltent

De winnaars van ZVK 2018, Duo Sjtóm Toeval en componist/tekstschrijver Thei Wessels (midden) met de Thei Hunnekens wisseltrofee Afbeelding: Jean Stoffels, Sittard

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Carnaval minnend Sittard kiest zaterdag 24 augustus de Marotteschlager 2020.

Het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (kortweg ZVK), oftewel de ‘leidjeswédsjtried’, wordt georganiseerd door stadscarnavalsvereniging De Marotte. Locatie is de spiegeltent ‘De Crystal Palace’ gelegen op de Schootsvelden. De deuren gaan open om 19.30 uur en de verkiezing zelf begint om 20.33 uur. Bij de ingang kan iedereen een tekstboekje met stemformulier en pen kopen voor 3,50 euro per bezoeker. Vervolgens is het de beurt aan de finalisten. De muziek van de liedjes is vooraf opgenomen, maar de artiesten zingen ‘live’.

Regerend stadsprins Rob I heeft de loting verricht van de volgorde van de elf kanshebbers: 1. De wiezers van de klok van Tom Bloem, 2. Integrere mótte veer lere van Ben van der Venne, 3. Mènnigmaol roup ich Alaaf! van Phil Schaeken, 4. Nòg Zitterder es dich! van het duo Theo Weijman en Mark Willems, 5. Laot ós éns wènke van het duo Elianne Starren en Monique Jennissen, 6. Oma van Reinhard Wind, 7. Mien Zitterd van het duo Chris Luijten en Huub Lemmens, 8. Same vastelaovend viere van Theo Wezenberg, 9. Veer zeen toch allemaol femieje van het duo Gé van Beek en Wim Roeffen, 10. Es ze van Zitterd bès van het duo Jan Dieteren en Paul Erens en 11. ‘t Pappegeyke van Reinhard Wind.

De jurering vindt plaats door alle aanwezigen en een vak-/prominentenjury. Nummer één van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer wordt de schlager 2020. Aan de componist(en)/ tekstschrijver(s) hiervan reiken regerend stadsprins Rob I en Marianne Hunnekens-de Kok de Thei Hunnekens wisseltrofee uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen