Van Appeven fruitsappen viert negentigjarig bestaan

Print
Van Appeven fruitsappen viert negentigjarig bestaan

De feestavond naar aanleiding van het jubileum werd goed bezocht. Afbeelding: Rick van Appeven

Herten -

Van Appeven fruitsappen vierde maandag het negentigjarig bestaan met een feestavond. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer.

Het feest werd gevierd met personeel, buurt en belangrijke contacten van het bedrijf. Gedurende de avond kwam de geschiedenis van het bedrijf voorbij. Omdat de vraag naar pure producten blijft toenemen, was er ook aandacht voor de toekomst van ‘van Appeven fruitsappen’. Het bedrijf wil graag verder groeien aan bedrijventerrein Hanze.

Waar Van Appeven ooit begon als fruitteler, maakt Jos, die de derde generatie vertegenwoordigt, inmiddels ruim twintig jaar puur sap zonder toevoeging. Naast de teelt van appels en peren zocht hij destijds naar een toevoeging van zijn diensten. Na het maken van appelwijn, kwam steeds vaker de vraag naar puur appelsap. Omdat de bestellingen binnen bleven komen, besloot hij zich met het bedrijf hierin verder te verdiepen. Omdat de focus inmiddels ligt op de fruitsappen, is de naam veranderd van ‘Fruitbedrijf van Appeven’ naar ‘van Appeven fruitsappen’.