Natuurmonumenten zoekt vrijwilligershulp in de Maasvallei

Print
Natuurmonumenten zoekt vrijwilligershulp in de Maasvallei

Het ‘Eiland in de Maas’ kan wat extra hulp gebruiken bij onderhoud en beheer. Afbeelding: Natuurmonumenten

Stevensweert / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Wessem -

Natuurmonumenten zoekt ter ondersteuning van haar werkzaamheden in de Maasvallei vrijwilligers die graag een handje willen helpen. Voor geïnteresseerden zijn er twee informatieavonden in Echt en Stevensweert.

Vooral rond het ‘Eiland in de Maas’ tussen Ohé en Laak liggen klussen te wachten op het gebied van onderhoud en beheer. Natuurmonumenten beheert daar onder andere de natuur rondom de Molenplas, de Maasplassen, De Hompesche Molen en het voormalig kasteeldomein Walburg. Maar de hulpvraag geldt ook elders in de Maasvallei tussen Thorn en Stein.

“Wij kunnen niet zonder vrijwilligershulp. Mooi om te zien hoe het team van de vrijwillige molenaars het leven in de opgeknapte Hompesche Molen hebben teruggebracht. Hoe drie vrijwilligers wekelijks door de natuur struinen om de grote grazers langs de Grensmaas te controleren. Hoe andere vrijwilligers zich tijdens een wandelommetje als gastvrouw of -heer opstellen om toeristen te wijzen op bezienswaardigheden of op de toegangsregels in de natuur. Zo zorgen we met elkaar voor dit unieke buitengebied”, aldus boswachter Paul Wijenberg. “Bij de Hompesche Molen en het voormalige kasteeldomein Walburg komen steeds meer bezoekers en dus is daar de vrijwilligershulp extra welkom. We zijn op zoek naar vrijwillige boswachters, terreinmedewerkers, ‘Hompesche’ gastvrouwen en -heren en tuinvrijwilligers. Het ontvangen en informeren van bezoekers in de natuurgebieden, het onderhouden van de Speelnatuur van OERRR voor de kinderen en het beheren van de diverse bebordingen in de gebieden zijn ook vormen van dit vrijwilligerswerk. Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt, benodigde gereedschappen worden ter beschikking gesteld en er zijn enkele vrijwilligersregelingen toepasbaar.”

Tijdens een tweetal informatieavonden in Echt (maandag 2 september) en Stevensweert (woensdag 4 september) worden de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk uitgelegd. Verder krijgen kandidaat-vrijwilligers de mogelijkheid om ‘in het veld’ kennis te maken met de diverse werkzaamheden. Aanmelden voor de informatiebijeenkomsten kan via maasvallei@natuurmonumenten.nl Geïnteresseerden ontvangen dan een bevestiging met daarbij de details zoals tijd en locatie van de informatiebijeenkomsten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen