Onlinesupermarkt

Rodekool ‘online’ in trek bij de Venlonaren die shoppen bij Picnic

Print
Rodekool ‘online’ in trek bij de Venlonaren die shoppen bij Picnic

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Venlonaren bestellen online de meeste rodekool van alle Nederlanders. Tenminste, de Venlonaren die gebruikmaken van de service van onlinebezorgsupermarkt Picnic hebben de rode groente veelvuldig besteld.

Picnic is vooralsnog in Limburg alleen actief in Venlo. Daar ging het bedrijf, waarbij klanten online boodschappen bestellen die aan huis worden bezorgd, vorig jaar van start met 2400 ingeschreven klanten. Het bedrijf hield het voorbije jaar bij wat de Venlonaren zoal bestelden. Uit deze analyse bleek dat de Noord-Limburgers relatief de meeste rodekool bestelden van alle Nederlanders. Het is overigens niet bekend waardoor de rode groente zo populair is bij de Venlonaren.

Lokale trends

De onlinesupermarkt heeft diverse lokale trends uit de eigen analyse, waarbij naar eigen zeggen honderdduizenden bestellingen zijn doorgenomen, proberen te destilleren. Zo ziet de onlinesupermarkt dat met name in Amsterdam ‘hipstervoeding’, zoals avocado’s en humus, erg populair is. In Rotterdam worden het vaakst producten bezorgd die het stempel ‘halal’ mogen dragen. En voor wie zich afvraagt in welke stad de meeste Haagse Hopjes worden besteld, hoeft niet lang na te denken. Inderdaad, de hofstad is zelf grootafnemer van het traditionele snoepje.

Landelijke gezien zijn bananen, melk en komkommers de producten die de afgelopen twaalf maanden het meest zijn besteld bij Picnic. De echte barbecueliefhebbers die online hun waren voor op de grill bestelden, waren de afgelopen zomermaanden vooral te vinden in de Brabantse steden Eindhoven, Tilburg en Breda.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen