Verdachten gewelddadige woningoverval op bejaarden opgepakt

Print
Verdachten gewelddadige woningoverval op bejaarden opgepakt

Afbeelding: Niek van Herten

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De politie heeft dinsdag twee verdachten opgepakt voor een woningoverval in Susteren, vorig jaar. Daarbij werd een bejaarde man zwaar mishandeld. In de zaak zaten al drie Roemenen vast.

De overval vond in de nacht van 15 op 16 juli plaats in een woning aan de Oude Rijksweg-Noord in Susteren. De daders kwamen binnen door een ruit in te slaan.

Opgesloten

De bewoners, een man van destijds 81 jaar en een vrouw van 75 jaar werden mishandeld en in de kelder opgesloten. Pas na enkele uren wisten ze zichzelf te bevrijden. De man bleek er ernstig aan toe, hij liep naast een aantal gekneusde ribben ook een gebroken oogkas en kaak op.

Lees ook: Woningoveral: bejaarde man ernstig mishandeld, politie zoekt getuigen

De politie kwam afgelopen juli al drie Roemeense verdachten op het spoor dankzij DNA dat in de woning werd aangetroffen. Zij werden toen door België uitgeleverd aan Nederland en zitten nog in voorlopige hechtenis. Uit onderzoek bleek toen dat er vermoedelijk meer mensen bij de overval betrokken waren.

De twee nieuwe verdachten zijn mannen van 57 en 40 jaar oud uit Helden en Roggel. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.