Vrouw met nikab uit bus gezet in Stein

Print
Vrouw met nikab uit bus gezet in Stein

Afbeelding: ANP

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een chauffeur van een lijnbus van Arriva heeft maandagavond in Stein een vrouw met een nikab uit de bus laten zetten. Dat bevestigt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij.

Het is voor zover bekend de eerste keer sinds de invoering – begin deze maand - van het verbod op gezichtsbedekkende kleding dat een reiziger de toegang tot het openbaar vervoer is geweigerd.

De chauffeur weigerde de nikabdraagster mee te nemen toen ze in Stein de bus instapte. Hij belde de politie toen ze ondanks herhaalde verzoeken niet wilde uitstappen. De politie was snel ter plekke en heeft de vrouw vervolgens de bus uitgeleid.

Lees ook: Burgerwacht boerka ook in Limburg: moslima’s kunnen hulp inroepen via WhatsApp

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen