Vrouw met nikab uit bus gezet in Stein

Print
Vrouw met nikab uit bus gezet in Stein

Afbeelding: ANP

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een chauffeur van een lijnbus van Arriva heeft maandagavond in Stein een vrouw met een nikab uit de bus laten zetten. Dat bevestigt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij.

Het is voor zover bekend de eerste keer sinds de invoering – begin deze maand - van het verbod op gezichtsbedekkende kleding dat een reiziger de toegang tot het openbaar vervoer is geweigerd.

De chauffeur weigerde de nikabdraagster mee te nemen toen ze in Stein de bus instapte. Hij belde de politie toen ze ondanks herhaalde verzoeken niet wilde uitstappen. De politie was snel ter plekke en heeft de vrouw vervolgens de bus uitgeleid.

Lees ook: Burgerwacht boerka ook in Limburg: moslima’s kunnen hulp inroepen via WhatsApp

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen