Werk van zestig kunstenaars verenigd in tentoonstelling Amuse

Print
Werk van zestig kunstenaars verenigd in tentoonstelling Amuse

Een werk van Les Deux Garcons die ook vertegenwoordigd is tijdens Amuse. Afbeelding: Galerie Wilms

Venlo -

Galerie Wilms verandert met het nieuwe culturele seizoen voor de deur, in een platform voor kunstenaars met de tentoonstelling Amuse. Op 30 en 31 augustus en 1 september tonen zestig professionele kunstenaars zich aan publiek in de galerie aan de Nieuwstraat 50 in Venlo.

Anderzijds krijgen bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met het werk van zestig kunstenaars dat voor 300,- euro van eigenaar kan wisselen. De geselecteerde werken zijn representatief voor het oeuvre van de betreffende kunstenaar, maar wel klein van formaat. Als een amuse, een klein gerecht ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen.

Voor de derde editie van Amuse is er samenwerking gezocht met Museum Van Bommel van Dam, Stichting VenloPoëziet en Stichting Het Raam, wat resulteert in een breed programma. Op zaterdag geven Kitty Roeffen en Werner van Dongen van 15.00 tot 17.00 uur een kleinkunst optreden, terwijl Drs. Paulo Martina op zondag van 14.00 tot 15.00 uur een lezing Dadaïsme verzorgt en belangstellenden deel kunnen nemen aan een poëzie rondleiding van 12.30 tot 13.30 uur door de binnenstad van Venlo. Amuse opent officieel op vrijdag om 19.30 uur. De galerie is vervolgens tot 22.00 uur geopend.

Op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Naast de tentoonstelling is er op donderdag van 13.00 tot 17.00 uur een portfoliomiddag voor professionele kunstenaars. Deze is alleen toegankelijk na aanmelding.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen