Maastrichtse boekhandel De Tribune heeft ruim helft van ‘overnamegeld’ binnen

Print
Maastrichtse boekhandel De Tribune heeft ruim  helft van ‘overnamegeld’ binnen

Henk Groenewegen, Anita Joosten, Wim Janssen en Jérôme Smeets Afbeelding: Boekhandel De Tribune

Maastricht / Itteren -

Een inzamelingsactie van de Maastrichtse boekhandel De Tribune heeft na een week al 44.800 euro opgeleverd. Daarmee is meer dan de helft van het benodigde bedrag binnen.

Eerder dit jaar maakte Robert-Jan Wesly, de oprichter en huidige eigenaar van boekhandel De Tribune, bekend dat hij de zaak aan de Kapoenstraat na 41 jaar gaat overdragen aan vier medewerkers. Wesly vraagt daar het symbolische bedrag van één euro voor.

Donaties

De vier zeggen 80.000 euro nodig te hebben om de overname mogelijk te maken. Henk Groenewegen vertelt namens hen: „Veel klanten willen dat we blijven bestaan. Ze adviseerden ons: neem geen lening, maar vraag om donaties.”

Er moet een krediet van 40.000 euro bij de bank afgelost worden. „Normaal loop je die schuld aan het eind van het jaar in, als de meeste boeken verkocht worden, maar de overname is gepland per 1 oktober.” De vier hebben daarnaast 40.000 euro nodig om nieuwe boeken te kopen. „De bank verschaft ons als ‘nieuwe klant’ niet direct een nieuw krediet.”

Vertrouwen

Als de (door)start per 1 oktober lukt, beleeft De Tribune volgens Groenewegen door de eindejaars-verkopen een ‘vliegende start’ van 2020. „Daarmee denken we meteen het vertrouwen van de bank te winnen.”

Groenewegen is tevreden. „Natuurlijk hebben de enthousiastelingen het eerst gedoneerd, nu gaat het wat langzamer. Ik kan niet koffiedik kijken, maar we hopen het bedrag over twee tot drie weken bij elkaar te hebben.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen