Pleinfeest in Tegelse wijk de Nieuwe Munt

Print
Pleinfeest in Tegelse wijk de Nieuwe Munt

Het feest is ook voor mensen van buiten de wijk. Afbeelding: Organisatie Pleinfeest

Tegelen -

Het Pleinfeest in de wijk Nieuwe Munt biedt ook dit jaar een mix van amusement, kindervertier, sport en informatie. De zevende editie is op zaterdag 31 augustus.

De Tegelse huzaren Von Glasenapp openen het feest om 13.00 uur met een saluutschot. Vervolgens zijn er optredens van slagwerkgroep DrumbeatZ, popkoor The Inspiration en de dansgroepen van de Boereraod en D’n Oeles. Bewoners van de Nieuwe Munt gaan bewegen op muziek en leerlingen van Impuls treden op.

De jeugd kan terecht bij kindervakantiewerk, de scouting en Veilig Verkeer Nederland. Er ligt een springkussen en er is gelegenheid om te sporten, van tafeltennis tot jeu-de-boules. Verder is er een infomarkt met kraampjes waarin scholen, verenigingen en organisaties zich presenteren. Onder meer het Huis van de Wijk, de Algemene Hulpdienst, het KBO, de bibliotheek, het Regionaal Autismecentrum, het buurtcomité van de Munt en de organiserende wijkraad de Noordkern, die het Pleinfeest organiseert. Samen met de Zorggroep, Bewonersondersteuning, leden van Kindervakantiewerk en tal van vrijwilligers.

Het Pleinfeest op en rondom het Lingsplein duurt tot 17.00 uur. Mensen die minder mobiel zijn, kunnen gebruik maken van de wijkbus. Reserveren kan van tevoren via 06-15246217 of op zaterdagmiddag: 06-15246302.