Rechtbank

Maasbreese horecazaken Niëns en Bruiz failliet verklaard

Print
Maasbreese horecazaken Niëns en Bruiz failliet verklaard

Afbeelding: Google Streetview

Maasbree -

Horecazaak en bowlingpaleis Niëns in Maasbree, dat eind vorig jaar nog een doorstart maakte, is wederom failliet verklaard.

De rechtbank in Roermond verklaarde dinsdag vijf vennootschappen failliet, die allemaal met elkaar zijn verbonden.

De bv’s met betrekking tot de horecagelegenheid met bowlingbaan Niëns zijn door de rechter failliet verklaard evenals de vennootschappen die gerelateerd zijn aan de Maasbreese restaurant Bruiz. Bruiz is een zogeheten gastrobar die is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Maasbree.

Lees ook: Doorstart van horecabedrijf Niëns blijft onzeker

Bij de vijf vennootschappen werkten in totaal 67 personen, meldt de rechtbank. De bowlingbaan van Niëns werd eerder getroffen door een grote brand. Het gevolg daarvan was dat de zaak lange tijd dicht moest.

„We hebben altijd, maar zeker na de brand en het opvolgende faillissement álles, en dan ook echt álles gegeven. Niet alleen wij, maar ook iedereen die aan ons verbonden is”, reageren de eigenaren in een persbericht. „Het doet ons dan ook groot verdriet dat de rechter ondanks dat we zo dichtbij een positief vervolg waren, geen mogelijkheid gaf om een reëel overnamebedrag te accepteren. Hierdoor heeft de rechter niet anders kunnen beslissen dan het faillissement uit te spreken.”

De curator die het dinsdag uitgesproken faillissement gaat afhandelen, was niet bereikbaar voor een toelichting.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu