Kapotte fles

GHB-verslaafde verdacht van afpersing student in Tegelen

Print
GHB-verslaafde verdacht van afpersing student in Tegelen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Tegelen -

Raymond M. (36) wordt verdacht van diefstal en afpersing van een buitenlandse student in Tegelen.

M. zou in de nacht van 7 op 8 mei dit jaar, samen met een vriend uit Tegelen, een telefoon hebben gestolen van het slachtoffer. Ook zouden ze gedreigd hebben hem te steken met een fles die ze van tevoren kapot hadden geslagen. Hij kon dat voorkomen door ook zijn portemonnee en horloge af te geven.

Bedreigend

Het slachtoffer ging niet in op het ‘aanbod’ en wist te ontkomen. Advocaat Bart Frencken van M. kan zich voorstellen dat het „behoorlijk bedreigend is als je ’s nachts in het donker twee mannen met een gebroken fles tegenkomt”.

Omdat M. een omvangrijk strafblad heeft, moet hij zich in november voor de rechtbank in Roermond verantwoorden, samen met zijn vriend. De raadsman vroeg de rechtbank dinsdag of M. de behandeling in vrijheid mag afwachten; hij zit nu nog in de gevangenis in Zwolle.

Herhaling

De rechtbank stemde daar niet mee in. Ze wees erop dat de man, geboren in Almelo, geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en verslaafd is aan de partydrug GHB. Omdat hij geen woning heeft, al vaker met justitie in aanraking is geweest en het gevaar op herhaling van crimineel gedrag groot is als er geen toezicht of behandeling is, is de maatschappij beter af als M. voorlopig achter tralies blijft, vond de rechtbank.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen