Feestelijke start najaarsprogramma HOVO Limburg

Print
Feestelijke start najaarsprogramma HOVO Limburg

Disco-bar van de V&D in de jaren zestig. Afbeelding: archieffoto Piet Janssen

Maastricht / Itteren / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heerlen / Hoensbroek -

De feestelijke start van het najaarsprogramma van HOVO Limburg – dat hoger onderwijs aanbiedt aan ouderen - is op dinsdag 10 september om 10.00 uur in de Cellebroederskapel te Maastricht.

Tijdens de opening geeft historicus en biograaf Jos Perry een lezing over de wederopbouw in Limburg. Onder de titel ‘Reuzen op lemen voeten: de wederopbouw van Limburg 1945-1965’, blikt hij terug op de eerste twintig naoorlogse jaren. In het collectieve geheugen staan ze te boek als sober, knus, grijs en saai. Of dat beeld klopt, is de vraag die hij stelt. Iedereen is welkom. Aanmelden kan door het sturen van een mail naar info@hovolimburg.nl

HOVO Limburg heeft een nieuw cursusaanbod ontwikkeld waarmee 50 plussers hun kennis en inzichten kunnen verbreden en verdiepen. Het aanbod omvat thema’s als literatuur, kunst en cultuur, geschiedenis, natuurwetenschappen en filosofie. Verschillende locaties werken samen met HOVO Limburg. Naast het Bonnefanten Museum en Centre Ceramique in Maastricht, openen ook Schunck (Heerlen) en Cultureel centrum het Paradies (Roermond) hun deuren voor HOVO Limburg. Nieuw dit najaar is de uitbreiding met het Limburgs Museum in Venlo.

Door ondersteuning van de Open Universiteit in Heerlen en 50.000 euro subsidie van de Provincie Limburg heeft HOVO deze zomer een doorstart kunnen maken.