Provincie gaat deal met Sunweb tegen het licht houden

Print
Provincie gaat deal met Sunweb tegen het licht houden

Tom Dumoulin en gedeputeerde Ger Koopmans tekenen de overeenkomst tussen Sunweb en de provincie in 2017. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht -

De provincie gaat de samenwerking met wielerploeg Sunweb dit najaar evalueren en mogelijk bijstellen. Door het vertrek van boegbeeld Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma is er volgens gedeputeerde voor sport Joost van den Akker een nieuwe situatie ontstaan.

De provincie trok in 2017 750.000 euro uit voor wielerploeg Sunweb. In ruil moest het team van manager Iwan Spekenbrink over een periode van drie jaar (2018-2020) meewerken aan een aantal activiteiten en evenementen. Nu Dumoulin zijn contract bij Sunweb voortijdig heeft verbroken en volgend seizoen bij Jumbo-Visma rijdt, vindt Van den Akker het logisch dat de provincie met Sunweb om de tafel gaat om de invulling van het partnership in 2020 te bespreken. ,,De boegbeeldfunctie van Dumoulin was in 2018 één van de voornaamste redenen om een partnership met Sunweb aan te gaan. Nu Tom volgend jaar voor een andere ploeg fietst, hebben we een andere situatie. Als provincie staan we er constructief in. Voortzetting van de overeenkomst ligt voor de hand, maar zonder Dumoulin moeten we wel kijken op welke manier.”

Lees ook: De scheiding tussen Tom Dumoulin en Sunweb is een feit, en nu?

Evalueren

Volgens de provincie heeft Sunweb ook zonder zijn Limburgse boegbeeld een positieve impact op de wielersport in deze regio. Zo opende de ploeg dit jaar in Sittard een opleidingscentrum dat als uitvalsbasis dient voor de beloften- en de vrouwentak van de ploeg. Sunweb is ook betrokken bij een aantal innovatieve projecten op het nabijgelegen Tom Dumoulin Bike Park. Of de ploeg erin slaagt om de in 2017 gemaakte afspraken voldoende na te komen, moet blijken uit een evaluatie die dit najaar is gepland. Van den Akker: ,,Het vertrek van Dumoulin naar een andere ploeg is een geschikt moment om te evalueren. Daarna maken we bekend hoe we verder gaan.”

Lees ook: Tom Dumoulin: ‘Dit voelt als thuiskomen’