Verdachte van doodsteken Megan (15) was klasgenoot

Print
Verdachte van doodsteken Megan (15) was klasgenoot

De politie hoopt dinsdagavond het onderzoek in de woning af te ronden. Afbeelding: Pix4Profs/ Ramon Mangold

De doodgestoken Megan (15) en de zestienjarige verdachte waren klasgenoten van elkaar op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. De school rouwt om de dood van het meisje die dit jaar in 4 havo zou starten.

De politie verwacht dinsdagavond het onderzoek in de woning in de Bilderdijkstraat in Breda af te gaan ronden. De verdachte zit nog altijd vast.

Lees ook: Vriendinnetjes rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

De politie vertelt dat de twee klasgenoten waren. ,,Of dat komend schooljaar ook zo zou zijn, dat weet ik niet. Ik weet niet hoe hun vakkenpakketten waren”, vertelt een politiewoordvoerder.

Enorme verslagenheid

Het Onze Lieve Vrouwelyceum rouwt om de dood van de vijftienjarige Megan. ,,We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies. Het is niet te bevatten dat de stoel van Megan vandaag, nota bene op de eerste dag van het schooljaar, leeg blijft”, laat rector Gijs van Wijlen weten. Dat de verdachte ook leerling is van de school maakt het volgens Van Wijlen ‘extra ingewikkeld’.

De rector vertelt dat de aandacht van de school uit gaat naar de naaste familie, (oud-)klasgenoten van Megan, andere leerlingen en het personeel. ,,We staan in deze moeilijke tijd voor elkaar klaar en zullen Megan op gepaste wijze herdenken.”

Onderzoek

Dinsdagavond hoopt de politie het onderzoek in de woning aan de Bilderdijkstraat af te ronden. ,,Daarna gaan we verder met aanvullend onderzoek. Dan spreken we mensen uit de omgeving van het slachtoffer en de verdachte. Zo hopen we een beeld te kunnen krijgen wat er is gebeurd”, aldus een woordvoerder die zegt niet te weten hoelang dat onderzoek gaat duren. ,,Er is in ieder geval nog heel veel werk te doen”, stelt de woordvoerder.