Wensbus Beesel breidt uit met ritten van Belfeld naar Reuver

Print
Wensbus Beesel breidt uit met ritten van Belfeld naar Reuver

Inwoners van Belfeld kunnen zich door de Wensbus Beesel naar Reuver laten brengen. Afbeelding: De Limburger

Belfeld / Reuver -

Belfeldenaren die minder mobiel zijn en zich graag naar Reuver willen laten brengen, kunnen voortaan een beroep doen op de Wensbus Beesel.

De extra ritservice wordt aangeboden in overleg met stichting Uw Wijkbus, die onder meer Belfeld en Tegelen als werkgebied heeft. Volgens voorzitter Ruud Plum komen vanuit Belfeld steeds meer aanvragen voor ritten naar Reuver om op visite te gaan bij familie, activiteiten te bezoeken of boodschappen te doen. Uw Wijkbus rijdt alleen naar het Reuverse zorgcentrum Bösdael en blijft dat volgens Plum ook doen.

Wensbus Beesel breidt hiermee de actieradius uit. Buiten de gemeente was de bus tot nu toe alleen inzetbaar voor ritten naar zorglocaties zoals de streekziekenhuizen in Venlo en Roermond en enkele verpleeghuizen in de omgeving. Een enkele rit Belfeld-Reuver kost 2 euro. Dit is vijftig cent duurder dan vervoer binnen de gemeente Beesel. De wensbus rijdt op doordeweekse dagen tussen 8.00 en 18.00 uur. Reserveren kan tot uiterlijk een dag van tevoren, tussen 9.00 en 11.00 uur, via 06-11588791

Voorzitter Jeu Denessen laat weten dat het aantal gebruikers in Beesel sinds de start in 2017 explosief is toegenomen. „Op woensdag en donderdag zijn we zelfs wekelijks zo goed als volgeboekt met vaste afspraken.” De taxidienst wordt gerund door 25 vrijwilligers en is bedoeld voor inwoners van de kernen Beesel, Reuver en Offenbeek die slecht ter been zijn en niet over eigen vervoer beschikken. De wensbus is onder meer inzetbaar voor bezoek aan de huisarts, supermarkt of familie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen