Wensbus Beesel breidt uit met ritten van Belfeld naar Reuver

Print
Wensbus Beesel breidt uit met ritten van Belfeld naar Reuver

Inwoners van Belfeld kunnen zich door de Wensbus Beesel naar Reuver laten brengen. Afbeelding: De Limburger

Belfeld / Reuver -

Belfeldenaren die minder mobiel zijn en zich graag naar Reuver willen laten brengen, kunnen voortaan een beroep doen op de Wensbus Beesel.

De extra ritservice wordt aangeboden in overleg met stichting Uw Wijkbus, die onder meer Belfeld en Tegelen als werkgebied heeft. Volgens voorzitter Ruud Plum komen vanuit Belfeld steeds meer aanvragen voor ritten naar Reuver om op visite te gaan bij familie, activiteiten te bezoeken of boodschappen te doen. Uw Wijkbus rijdt alleen naar het Reuverse zorgcentrum Bösdael en blijft dat volgens Plum ook doen.

Wensbus Beesel breidt hiermee de actieradius uit. Buiten de gemeente was de bus tot nu toe alleen inzetbaar voor ritten naar zorglocaties zoals de streekziekenhuizen in Venlo en Roermond en enkele verpleeghuizen in de omgeving. Een enkele rit Belfeld-Reuver kost 2 euro. Dit is vijftig cent duurder dan vervoer binnen de gemeente Beesel. De wensbus rijdt op doordeweekse dagen tussen 8.00 en 18.00 uur. Reserveren kan tot uiterlijk een dag van tevoren, tussen 9.00 en 11.00 uur, via 06-11588791

Voorzitter Jeu Denessen laat weten dat het aantal gebruikers in Beesel sinds de start in 2017 explosief is toegenomen. „Op woensdag en donderdag zijn we zelfs wekelijks zo goed als volgeboekt met vaste afspraken.” De taxidienst wordt gerund door 25 vrijwilligers en is bedoeld voor inwoners van de kernen Beesel, Reuver en Offenbeek die slecht ter been zijn en niet over eigen vervoer beschikken. De wensbus is onder meer inzetbaar voor bezoek aan de huisarts, supermarkt of familie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen