Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Vijf stellingen over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas?

Vijf stellingen over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas?

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Elektrisch koken heeft de toekomst. Maar is het nou echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je overstapt? Vijf stellingen.

1) Elektrisch koken is beter voor het milieu

Dat kan, maar het hoeft niet. Koken op een inductieplaat wordt namelijk pas milieuvriendelijk als je ook goed kijkt waar die elektriciteit vandaan komt. Wie gebruik blijft maken van de standaard ‘grijze’ stroom van het energiebedrijf, zorgt voor evenveel CO2-uitstoot als mensen die op gas koken. „Je moet het combineren met groene stroom of zonnepanelen”, weet van Rob van Tilburg van Natuur & Milieu. „Maar dan kun je ook echt zeggen dat je CO2-neutraal ...