Vader (63) en zoon versturen kilo’s drugs naar buitenland: 25.000 xtc-pillen onderschept

Print
Vader (63) en zoon versturen kilo’s drugs naar buitenland: 25.000 xtc-pillen onderschept

De vangst Afbeelding: Politie

Een vader en zoon zijn dinsdag opgepakt in Appeltern en Wijchen (Gelderland) voor het versturen van harddrugs naar het buitenland. Op hun woonadressen en in een pand in Beuningen vond de politie bijna tien kilo harddrugs, vooral xtc-pillen.

Hierbij zijn zo’n 25.000 xtc-pillen in beslag genomen. Die vonden agenten in de woning van de vader. De verdachten, mannen van 63 en 39 jaar, verstuurden de brieven naar onder meer de Verenigde Staten, Polen en India. Behalve xtc-pillen is ook een grote hoeveelheid noten en snoepgoed onderschept. De verdachten gebruikten die verpakkingen als deklading om de drugs in te verpakken.

Al enkele weken doet de politie onderzoek naar de handel, nadat er eerder negen enveloppen met drugs waren onderschept. Tijdens het onderzoek kwamen de mannen in beeld als de verkopers. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Hoeveel de verdachten precies hebben verdiend met de handel en wie de verdovende middelen besteld heeft, is nog onduidelijk. Daar doet het Post Interventie Team van de politie onderzoek naar. Ook is onduidelijk hoe lang de vader en zoon hier al mee bezig zijn.

Vader (63) en zoon versturen kilo’s drugs naar buitenland: 25.000 xtc-pillen onderschept
De noten Foto: Politie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen