Door fataal ongeval beschadigde brug bij kasteel Erenstein in Kerkrade weer open

Print
Door fataal ongeval beschadigde brug bij kasteel Erenstein in Kerkrade weer open

Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

De houten fiets- en wandelbrug bij de vijver van kasteel Erenstein is sinds woensdagmiddag weer toegankelijk. De gemeente Kerkrade heeft tijdelijke herstelmaatregelen genomen.

De brug raakte zaterdag beschadigd bij een ongeval waarbij de 24-jarige Jimmy uit Kerkrade om het leven kwam. Uit een eerste politieonderzoek is gebleken dat hij met zijn auto de grote kei heeft geraakt die de brug afsluit voor gemotoriseerd verkeer en vervolgens door de brugleuning heen in het water is beland. Maar familie en vrienden zitten nog met veel vragen.

Lees ook: Veel vragen rond mysterieuze dood Jimmy (24) bij Kerkraadse vijver: ‘Waar zijn de andere inzittenden?’

Bij het drama braken een lichtmast en een van de twee leuningen af. Vanwege het politieonderzoek en de beschadigingen was het bruggetje bij het kasteel, waar momenteel de voorbereidingen voor het festival Castle of Love in volle gang zijn, de afgelopen dagen afgezet. De politie heeft de brug dinsdag vrijgegeven, waarna de gemeente tijdelijke herstelwerkzaamheden heeft uitgevoerd.

De definitieve reparatie zal op een later tijdstip volgen.

Dode man gevonden in vijver Kasteel Erenstein in Kerkrade. Video: Track’88

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee