Woensdagwanteltocht op 4 september in Simpelveld

Print
Woensdagwanteltocht op 4 september in Simpelveld

Simpelveld en omgeving bieden volop wandelmogelijkheden. Afbeelding: Luc Lodder

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

Wandelsportvereniging NOAD Bocholtz houdt op woensdag 4 september de volgende woensdagwandeltocht in Simpelveld. Aan de vier eerdere edities hebben in totaal 1.160 liefhebbers deelgenomen.

De woensdagwandeltochten zijn ideaal voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen en gezond uitje op een doordeweekse dag. Bijvoorbeeld voor senioren en (groot) ouders met jonge kinderen. Voor kinderen tot 14 jaar is deelname, onder begeleiding van een volwassene, gratis. Er worden steeds nieuwe routes en paden uitgezet, die deelnemers kennis laten maken met al het mooie dat Simpelveld en omgeving te bieden heeft.

De routes voeren door de grensregio in oostelijk Zuid-Limburg. Deelnemers kunnen vijf en tien kilometer wandelen. Wie de route van vijftien kilometer wil wandelen, kan dat doen door na de lus van tien kilometer ook nog de lus van vijf kilometer te wandelen.

Op 4 september gaat de route van vijf kilometer over rustige wegen in de omgeving van de de Rode Put en Waalbroek. Het parkoers van de tien kilometer brengt de wandelaar via de Oude Molen naar Bosschenhuizen. Van hieruit gaat het de Vrouwenheide en Trintelen, waar bij de Zorgboerderij Trintelen een rustplaats is ingericht. Vervolgens gaat het langs Hoeve Vogelzang terug naar de startplaats in Simpelveld.

Deze startplaats is bij brasserie De Driesprong aan de Kruinweg 3 in Simpelveld. Deze is te vinden door de pijlen te volgen richting natuurtransferium en bungalowpark. De starttijd van de tien en vijftien kilometer is van 08.00 tot 13.00 uur; de vijf kilometer van 08.00 tot 14.00 uur. Het startbureau sluit om 16.30 uur.

Het inschrijfgeld is 2,50 euro. Leden van erkende wandelsportorganisaties ontvangen een euro korting. Inlichtingen: Han Pirovano, tel. 06-12534731.