Nieuw seizoen GTST eerder te zien op tv door schrappen compilatieafleveringen

Print
Nieuw seizoen GTST eerder te zien op tv door schrappen compilatieafleveringen

RTL gooit de laatste drie compilatieafleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden in de prullenmand na teleurstellende kijkcijfers van de afgelopen dagen. Dat betekent ook dat het nieuwe seizoen een week eerder al, vanaf aanstaande maandag, wordt uitgezonden.

Vanaf woensdagavond worden de laatste drie afleveringen van afgelopen seizoen herhaald, met op vrijdag de zomercliff. Eigenlijk wilde RTL 4 deze week vullen met samenvattingen van vorig seizoen, en volgende week de laatste vijf afleveringen, waarna het nieuwe seizoen van GTST op maandag 2 september zou beginnen.

Lees ook: Compilatie GTST bezorgt RTL 4 kijkcijferdip

,,Na het uitzenden van de compilatie afleveringen maakten de fans duidelijk niet langer te willen wachten op het verdere verloop van de spannende zomercliff! Om die reden heeft RTL besloten om in de week van maandag 26 augustus niet de laatste vijf afleveringen te herhalen, maar direct te starten met het gloednieuwe seizoen”, laat de zender zojuist weten.

De kijkcijfers van de compilatieafleveringen waren beroerd: gisteren keken er 271.000 mensen naar, maandag 287.000. Dat terwijl de afgelopen weken de quiz Ik Weet Er Alles Van op hetzelfde tijdstip geregeld 800.000 kijkers scoorde.

Op scherp

In het nieuwe seizoen van de moeder alle soaps keert Tiffy (Cecilia Adoree) zwanger terug naar Meerdijk en is Lana (Faye Bezemer) ook weer van de partij. Diverse relaties zullen op scherp komen te staan, meldt RTL. Tijdens de zomercliff spande het erom of Amir, (Alkan Çöklü), de heftige aanval zou overleven. Of hij het ook daadwerkelijk haalt, moet ook snel duidelijk worden.