Vrouw die in Weert ton van baas stal moet een maand de cel in

Print
Vrouw die in Weert ton van baas stal moet een maand de cel in

Afbeelding: ANP XTRA

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De 24-jarige Francisca L. uit Geldrop die van haar baas, een gefortuneerde ondernemer uit Weert, in een jaar tijd 100.000 euro heeft verduisterd, moet een maand naar de gevangenis.

Dat heeft de rechtbank in Roermond bepaald. De rechters veroordeelden de vrouw tot vier maanden celstraf waarvan drie voorwaardelijk en 120 uur werkstraf. Zij moet haar ex-werkgever bovendien bijna 70.000 euro terugbetalen. Officier van justitie Sanne van Liempd had veertien dagen geleden 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf tegen de vrouw geëist.

Controle

Als persoonlijk assistente lukte het Francisca L. tussen augustus 2017 en juli 2018 op slinkse wijze via bankstortingen grote geldbedragen achterover te drukken. Zo stal ze op één dag 24.000 euro van haar baas. Bij een controle van de boekhouder liep ze tegen de lamp. Ze biechtte onmiddellijk op dat ze haar werkgever had opgelicht. Voor de rechtbank zei de verdachte dat ze een groot deel van het geld aan een vriend, een Nederlandse volkszanger van Spaanstalige liedjes op wie ze smoorverliefd zou zijn geweest, had gegeven.

Het slachtoffer heeft, vooral via de volkszanger, al 30.000 euro van de schade vergoed gekregen. Hij wil ook de resterende 70.000 euro terug. Daar is de rechtbank het mee eens. De gedupeerde ondernemer zei tijdens de behandeling van de zaak dat hij een taakstraf en een voorwaardelijk celstraf een te lichte straf vond. Volgens hem moet de vrouw in de cel boeten. De rechters delen die visie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →