Cheryl Seinen kansloos onderuit op WK

Print
Cheryl Seinen kansloos onderuit op WK

Seinen en Piek pakten begin juli op de Europese Spelen nog goud. Afbeelding: Orange Pictures

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Cheryl Seinen en Selena Piek hebben niet voor een sensatie kunnen zorgen op het WK badminton in Basel. De twee kregen tegen het als eerste geplaatste Japanse dubbel een enorm pak slaag: 21-9 21-6.

Mayu Matsumonto en Wakana Nagahara waren gewaarschuwd, het enige voorgaande duel tegen Seinen en Piek ging een jaar geleden nog verloren. Dit keer was van een strijd echter geen sprake.

De Japanners kwamen in de eerste set al snel op een ruime 10-5 voorsprong, maar kregen daarna zowaar even tegengas. Seinen en Piek kwamen terug tot 11-9, maar daarna was het verzet definitief gebroken.

Het Nederlandse duo maakte geen punt meer en ook in de tweede set was het een eenrichtingsverkeer. Daarmee komt een einde aan het WK voor de Roermondse Seinen. Enigszins teleurstellend aangezien het Nederlandse dubbel tijdens de Europese Spelen een paar weken geleden nog goud veroverde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen