In bus geweigerde nikabdraagster Angela: ‘Ik word bedreigd’

Print
In bus geweigerde nikabdraagster Angela: ‘Ik word bedreigd’

De in de bus geweigerde nikabdraagster Angela Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

De nikabdraagster die maandag in Stein uit de bus moest, wordt bedreigd. Dat vertelt haar advocaat tegen Hart van Nederland.

,,Over de aard van de bedreigingen kan ik niks zeggen, maar we gaan wel aangifte doen’’, aldus de advocaat van de vrouw.

De 36-jarige Angela Kempeners uit Geleen kwam maandag in het nieuws omdat zij door een buschauffeur van Arriva werd geweigerd vanwege haar nikab. Zij wilde in Stein met de bus, maar mocht van de chauffeur niet mee.

Lees ook: Nikabdraagster uit bus gezet: ‘Chauffeur had moeten doorrijden toen ze weigerde’

Ze weigerde in eerste instantie de bus te verlaten. Later stapte ze wel uit. In een reactie gaf vervoerder Arriva al aan dat het handelen van de chauffeur ‘niet conform de richtlijnen zoals die door de ov-bedrijven zijn gecommuniceerd met alle medewerkers’ is.

Lees ook: ‘Vanaf nu mag je ook in je blootje in de Arriva-bus’

Gezichtsbedekkende kleding

Sinds 1 augustus geldt in Nederland een verbod op gezichtsbedekkende kleding in onder meer het openbaar vervoer, ziekenhuizen en scholen. Ook de nikab en boerka vallen onder dit verbod.

Lees ook: Geweigerde Limburgse nikabdraagster: ‘Ik wil gewoon met de bus kunnen reizen’

De PVV, de grootste oppositiepartij, wil dat het kabinet hard gaat optreden tegen vervoersbedrijven die weigeren de wet te volgen. Desnoods moet hun vergunning zelfs worden ingetrokken, stellen Kamerleden Geert Wilders, Machiel de Graaf en Roy van Aalst woensdagmiddag.

Nikabdraagster die uit bus gezet werd doet haar verhaal. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen