Toga’s hoogleraren Open Universiteit voorzien van Limburgse kleuren

Print
Toga’s hoogleraren Open Universiteit voorzien van Limburgse kleuren

Afbeelding: Open Universiteit

Heerlen / Hoensbroek -

Hoogleraren van de in Heerlen gevestigde Open Universiteit dragen voortaan bij officiële gelegenheden toga’s met daarop de Limburgse driekleur en de leeuw uit het wapen van de provincie.

Daarmee wil de in 1984 opgerichte universiteit, die dit jaar haar vijfendertigste dies natalis (verjaardag) viert, haar diepe verbondenheid met Limburg nog zichtbaarder maken.

De gewaden worden gedragen tijdens academische zittingen in binnen- en buitenland, zoals de viering van de dies natalis, promoties en oraties.

Toga’s hoogleraren Open Universiteit voorzien van Limburgse kleuren
Foto: Open Universiteit

Rector magnificus Theo Bastiaens ging woensdag, vergezeld door de pedel, in vol ornaat bij gouverneur Theo Bovens langs om hem de uitnodiging voor de dies natalis te overhandigen.

De dies natalis wordt op donderdag 26 september in Theater Heerlen gevierd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen